Zilte groenten: natuurlijk zoute smaakmaker

De laatste jaren is de vraag naar zeegroenten enorm toegenomen. Zeekraal en lamsoor zijn al lang geen onbekenden meer op de menukaart. Maar er valt nog veel meer zilte zaligheid te ontdekken. Ontdek welke zee groenten en zeewieren we allemaal in het assortiment hebben. Lees waar de verschillende groenten vandaan komen, hoe ze smaken en wat je er allemaal mee kunt!

Als 11-jarige jongen sneed Hans Elenbaas al zeegroenten in de Oosterschelde, samen met zijn broer Dirk. Deze hobby groeide in 1996 uit tot een bedrijf. Nu is Hans dé specialist op het gebied van zilte groenten!

3 redenen om zilte groenten op de kaart te zetten

  • Verrassende culinaire toevoeging
  • Boordevol vitaminen & mineralen
  • Natuurlijke zoute smaakmaker

Boordevol vitamines en mineralen

Zilte groenten zijn niet alleen ideaal als smaakmaker voor jouw gerechten, ze zijn ook ontzettend gezond! Ze zitten boordevol vitamines en mineralen die ze uit het zeewater opnemen.

Teler Hans Elenbaas

Elenbaas Zeegroenten levert onder andere aan ons, Smeding Groenten en Fruit, verspartner van Sligro. Hans voorziet een mooie toekomst voor zeegroenten. Lees snel verder!

Smeding - Zilte Groenten - Ceviche van Zeebaars

Recepten

Dankzij de zilte, vaak ietwat pittige smaak, kun je met zeegroenten veel kanten op in de keuken. Wij helpen je op weg met recepten met verschillende zilte groenten!

Zilte groenten

Sommige zeegroenten zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Andere zijn echte seizoensgroenten. Het precieze seizoen is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Ziltwijzer

Waar komen zilte groenten en wieren vandaan & wat kun je er mee? Met onze ziltwijzer lees je waar de verschillende groenten vandaan komen, hoe ze smaken en wat je er allemaal mee kunt! Klik op de onderstaande afbeelding en zoom in.

Alle informatie handig in 1 document?

Download onze leaflet met alle informatie + ziltwijzer >

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement