Zilte groenten: natuurlijk zoute smaakmaker

De laatste jaren is de vraag naar zeegroenten enorm toegenomen. Zeekraal en lamsoor zijn al lang geen onbekenden meer op de menukaart. Maar er valt nog veel meer zilte zaligheid te ontdekken. Ontdek welke zee groenten en zeewieren we allemaal in het assortiment hebben. Lees waar de verschillende groenten vandaan komen, hoe ze smaken en wat je er allemaal mee kunt!

Als 11-jarige jongen sneed Hans Elenbaas al zeegroenten in de Oosterschelde, samen met zijn broer Dirk. Deze hobby groeide in 1996 uit tot een bedrijf. Nu zijn ze de broers dé specialist op het gebied van zilte groenten!

3 redenen om zilte groenten op de kaart te zetten

  • Verrassende culinaire toevoeging
  • Boordevol vitaminen & mineralen
  • Natuurlijke zoute smaakmaker

Teler Hans Elenbaas

Elenbaas Zeegroenten levert onder andere aan ons, Smeding Groenten en Fruit, verspartner van Sligro. Hans voorziet een mooie toekomst voor zeegroenten. Lees snel verder!

Recepten

Dankzij de zilte, vaak ietwat pittige smaak, kun je met zeegroenten veel kanten op in de keuken. Wij helpen je op weg met recepten met verschillende zilte groenten!

Assortiment

Sommige zeegroenten zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Andere zijn echte seizoensgroenten. Het precieze seizoen is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Ziltwijzer

Waar komen zilte groenten en wieren vandaan & wat kun je er mee? Met onze ziltwijzer lees je waar de verschillende groenten vandaan komen, hoe ze smaken en wat je er allemaal mee kunt! Klik op de onderstaande afbeelding en zoom in.

Rungis ontbijt met zilt

Ben jij horecaondernemer, chef of werk je in de keuken? En wil jij experimenteren met zilte groenten? Op vrijdag 14 juni 2019 van 09:00 uur tot 11:00 uur is er een speciaal Rungis ontbijt met zilte groenten. Een ochtend met een informeel karakter waar ontmoetingen en inspiratie centraal staan.

Waar?
Sligro vestigingen ’s-Hertogenbosch, Amersfoort, Amsterdam, Den haag Forepark, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam Spaanse Polder en Utrecht.

Alle informatie handig in 1 document?

Download onze leaflet met alle informatie + ziltwijzer >

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement