Mag je op sollicitatiegesprek komen bij Smeding Groenten en Fruit? Dan geven we je graag een aantal tips om het maximale uit je gesprek te halen.

Tip 1. Wees jezelf

Tijdens je sollicitatiegesprek wil je natuurlijk het beste van jezelf laten zien. Wij willen graag weten wie je écht bent. Wat vind jij belangrijk in je werk, wat heb je gedaan, waar ben je goed in en wat past bij jou?

Tip 2. Ken de vacature én Smeding

Lees de vacature nog een keer goed door. Vorm een beeld van de ideale kandidaat. Wat zoekt Smeding en waarom ben jij degene die we zoeken?

Naast de vacature is het ook belangrijk dat je Smeding kent. Als het goed is, heb je voor je sollicitatiebrief al uitgebreid onderzoek gedaan. Neem dit nog een keer door en vul dit eventueel aan met:

  • Wat doet Smeding?
  • Hoe groot is onze organisatie?
  • Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen en de laatste berichten op onze website en social media?

Doe ook research naar degene met wie je het gesprek hebt.

Tip 3. Vragen voorbereiden

Bereid je voor op vragen die je tijdens het sollicitatiegesprek kunt krijgen. Wat zijn bijvoorbeeld jouw sterke én zwakke eigenschappen? Vraag je ook af wat wij online over jou kunnen vinden. Google jezelf. En wil jij nog wat weten over de functie of over Smeding? Noteer deze vragen.

Tip 4. Presenteer jezelf in 1 minuut

Bereid een kort verhaal voor om jezelf te presenteren aan je gesprekspartners. Bedenk hierbij wat voor Smeding belangrijk is om van je te weten en pas je presentatie hierop aan.

Tip 5. Referentiecheck

Bij Smeding checken we regelmatig referenties. Benader alvast een oud leidinggevende en vraag ze toestemming om ze op te geven als referentie.

Tip 6. Kleed je gepast

Kleed je tijdens je sollicitatiegesprek altijd iets netter dan dat je dagelijks als medewerker zou doen. Zo laat je zien dat je je goed wilt presenteren en dat je je best doet voor de functie.

Tip 7. Laatste check

Zet De Opfaart 1 in je navigatie en zorg ervoor dat je op tijd bent. Je telefoon zet je natuurlijk helemaal uit. Moet je even wachten? Blader dan door ons personeelsmagazine BLAD en de leaflets die je bij de receptie vindt.

Veel succes!

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement