Nationale Week Zonder Vlees

Het is weer bijna zover: de Nationale Week Zonder Vlees. Van 9 tot en met 15 maart 2020 gaan restaurants, bedrijven, scholen en kantine’s de uitdaging aan: één week zonder vlees. Wist je dat, wanneer een volwassene deze week geen vlees eet, hij of zij 130 liter water, 76 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees bespaart? Bespaar mee!

Wat is de Nationale Week Zonder Vlees?

Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër, vindt dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. Ze wil mensen inspireren om minder vlees te eten en biedt hiervoor praktische oplossingen. Proberen en proeven is geloven! De Nationale Week Zonder Vlees roept alle Nederlanders op om een week lang geen vlees (en vis) te eten, en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te ontdekken. Dit initiatief heeft als doel om Nederland op een concrete manier bewust maken van de positieve impact van minder vlees eten, en laten zien hoe gemakkelijk een dagje zonder vlees (en vis) eigenlijk kan zijn.

De Vegetarische Restaurantweek

De Vegetarische Restaurantweek is onderdeel van De Nationale Week Zonder Vlees en vindt in dezelfde week plaats. Geef jouw creativiteit en vegetarische kookkunsten een podium en geef je nu op!
Lees meer over de Vegetarische Restaurantweek >

Smeding maakt inspireert en helpt je tijdens deze week

Als partner inspireert en helpt Smeding Groenten en Fruit jou om er tijdens De Nationale Week Zonder Vlees en De Vegetarische Restaurantweek echt iets van te maken. Met de concepten van Smeding Groenten en Fruit maak je het jezelf extra gemakkelijk.

Recepten voor de Nationale Week Zonder Vlees:

Smeding - flammkuchen - recept

Flammkuchen

Kerst-2019 - Smoked Watermelon Ham

Smoked watermeloenham

Salades etc - Bloemkoolhart

Bloemkool piccalilly

Smeding - no meat steak - rode kool

No meat steak van rode kool

Smeding - Mini Groenten - Groentenplank 2

Gesmoorde mini groenten

Gefermenteerde groenten

Gefermenteerde groenten zijn weer helemaal terug! En dat is niet gek, want door fermentatie blijven textuur, kleur en vooral smaak behouden. Speel in op de foodtrend met de gefermenteerde groenten van Organic Kraut by Kramer. Lees hier meer over de gefermenteerde groenten.

Salades en rauwkosten

Smeding brengt jou met het uitgebreide assortiment voorgesneden groenten tijdswinst in de keuken. Met verse salades en rauwkosten serveer je snel en gemakkelijk meer groenten op het bord. Want snelheid en smaak gaan prima samen! Lees hier meer over ons assortiment salades en rauwkosten.

Gesneden groenten

Bespaar eenvoudig tijd in de keuken door te kiezen voor onze gesneden groenten. Van gesneden pompoen blokjes tot paarse winterpeenstiften. Producten die tijdrovend zijn om te snijden kunnen eenvoudig gesneden besteld worden.

Biologische Lupine tempeh

Eiwitrijke tempeh op basis van lupine bonen. Lupine geeft een nootachtige, lichtzoete smaak en een stevige bite. 100% biologisch en lokaal geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu. Bekijk hier het assortiment.

Sous-Vide groenten

Sous-Vide groenten hebben vele voordelen. Zo blijven alle originele eigenschappen van de groenten behouden en wordt de authentieke smaakbeleving bewaard. Lees hier meer over ons assortiment Sous-Vide producten.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement