Nationale Week Zonder Vlees

Het is weer bijna zover: de Nationale Week Zonder Vlees. Van 11 tot en met 17 maart 2019 gaan restaurants, bedrijven, scholen en kantine’s de uitdaging aan: één week zonder vlees. Wist je dat, wanneer een volwassene deze week geen vlees eet, hij of zij 130 liter water, 76 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees bespaart? Bespaar mee!

Wat is de Nationale Week Zonder Vlees?

Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër, vindt dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. Ze wil mensen inspireren om minder vlees te eten en biedt hiervoor praktische oplossingen. Proberen en proeven is geloven! De Nationale Week Zonder Vlees roept alle Nederlanders op om een week lang geen vlees (en vis) te eten, en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te ontdekken. Dit initiatief heeft als doel om Nederland op een concrete manier bewust maken van de positieve impact van minder vlees eten, en laten zien hoe gemakkelijk een dagje zonder vlees (en vis) eigenlijk kan zijn.

De Vegetarische Restaurantweek

De Vegetarische Restaurantweek is onderdeel van De Nationale Week Zonder Vlees en vindt in dezelfde week plaats. Geef jouw creativiteit en vegetarische kookkunsten een podium en geef je nu op!
Lees meer over de Vegetarische Restaurantweek >

Smeding maakt inspireert en helpt je tijdens deze week

Als partner inspireert en helpt Smeding Groenten en Fruit jou om er tijdens De Nationale Week Zonder Vlees en De Vegetarische Restaurantweek echt iets van te maken. Met de concepten van Smeding Groenten en Fruit maak je het jezelf extra gemakkelijk.

Receptenboekje
Smeding helpt en inspireert je tijdens De Nationale Week Zonder Vlees graag met allerlei verrassende vega(n) gerechten. Wat dacht je van couscous salade, groentepasta met avocadosaus, chioggiabiet & quinoasalade springrol of pastinaak zoete aardappelsoep? Lekker en gemakkelijk om te bereiden.

Groente Crèmes van FRSH Matters
Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees zijn de Groente Crèmes van FRSH Matters extra handig. De crèmes zijn puur en zonder toevoegingen, 100% groente dus! Je geeft er gemakkelijk jouw eigen twist aan. Een ideale basis voor vele toepassingen. Daarnaast zijn ze tijdbesparend en gemakkelijk in gebruik en makkelijk te calculeren.

Sous-Vide Groenten van FRSH Matters
Met Sous-Vide groenten en fruit serveer je op drukke én minder drukke momenten snel en gemakkelijk een verantwoorde maaltijd. Met alle ruimte voor je eigen creativiteit.

Soeppakketten
Met de gesneden soeppakketten maak je het jezelf en je keukenteam extra gemakkelijk. Ze brengen gemak en tijdwinst in de keuken. Je bespaart tijd op je mise-en-place én hebt bovendien minder expertise nodig. Zo kun je jouw gasten elke dag een verse, verrassende soep aanbieden.

1234 saladepakketten
Met de 1234 saladepakketten presenteer je snel en gemakkelijk je eigen saladeconcept. Om in de zaak of op het terras te serveren óf om mee te nemen. Kies voor 1 van de bestaande concepten of stel eenvoudig je eigen salade samen. En je hebt er geen geschoold personeel en praktisch geen apparatuur voor nodig!

Inspiratie van onze collega’s
Vasco – Filiaalleider Amsterdam
Jetty – Medewerker facilitaire dienst
William – national accountmanager

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement