Nationale Week Zonder Vlees

Het is weer bijna zover: de Nationale Week Zonder Vlees. Van 8 tot en met 14 maart 2021 gaan restaurants, bedrijven en scholen de uitdaging aan: één week zonder vlees. Wist je dat, wanneer een volwassene deze week geen vlees eet, hij of zij 130 liter water, 76 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees bespaart? Bespaar mee!

Wat is de Nationale Week Zonder Vlees?

Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër, vindt dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. Ze wil mensen inspireren om minder vlees te eten en biedt hiervoor praktische oplossingen. Proberen en proeven is geloven! De Nationale Week Zonder Vlees roept alle Nederlanders op om een week lang geen vlees (en vis) te eten, en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te ontdekken. Dit initiatief heeft als doel om Nederland op een concrete manier bewust maken van de positieve impact van minder vlees eten en laten zien hoe gemakkelijk een dagje zonder vlees (en vis) eigenlijk kan zijn.

Recepten

Smeding - flammkuchen - recept

Flammkuchen

Kerst-2019 - Smoked Watermelon Ham

Smoked watermeloenham

Salades etc - Bloemkoolhart

Bloemkool piccalilly

Smeding - no meat steak - rode kool

No meat steak van rode kool

Smeding - Mini Groenten - Groentenplank 2

Gesmoorde mini groenten

37 philly cheesesteak vega

Vega Philly

Smeding_mega_vega_bowl2

Mega vega bowl

Smeding - paddenstoelen - Mushroom - Wellington - Recepten

Vega mushroom wellington

social no meat steak witlof insta

No meat steak witlof

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement