Assortiment Hrbs kruiden

Verse kruiden

Het op smaak brengen van gerechten gebeurt dagelijks. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Zout & peper zijn de meest bekende en gebruikte smaakmakers, maar dit zijn niet de meest gezonde en duurzame oplossingen. Gebruik als vervanger kruiden. En dan het liefst vers! Verse kruiden zitten boordevol vitamines en mineralen. Daarnaast zijn er kruiden die gedroogd smaak verliezen. Genoeg reden om vers boven gedroogd te verkiezen. Op deze pagina ontdek je de overige voordelen van verse kruiden, doe je inspiratie op en lees je meer over de teler.

4 redenen om te koken met verse kruiden!

  • Ideale vervanger van zout
  • Boordevol vitamines & mineralen
  • Verrassend voor jou en de gast
  • Oneindig veel mogelijkheden

Hard vs Zacht

Er worden twee soorten kruiden onderscheiden: kruiden met harde blaadjes en kruiden met zachte blaadjes. Kruiden met harde blaadjes hebben tijd nodig om de smaak af te geven. Deze kruiden worden dan ook vaak vanaf het begin van de bereiding toegevoegd. Denk hierbij aan rozemarijn, tijm en laurier. Daarnaast zijn er kruiden met zachte blaadjes. Deze worden pas aan het eind van de bereiding toegevoegd aan het gerecht. Denk hierbij aan basilicum, bieslook en koriander.

Vitalicious
Vitalicious

Bij onze leverancier Vitalicious zijn ze dol op verse kruiden. Ontdek het verhaal achter dit merk.

verse kruidenmix-geroosterde-pastinaken-met-zoete-aardappel
Recepten

In bijna alle recepten komen verse kruiden goed tot hun recht. We lichten er graag een aantal uit.

3 kruiden pot
Kruidensoorten

Er zijn ontzettend veel soorten verse kruiden. De meest gangbare en een aantal bijzondere lichten we graag uit.

Jaarrond de lekkerste kruiden

Jaarrond zijn verse kruiden optimaal te verkrijgen en super vers. Juni tot en met september zoveel mogelijk van Nederlandse, Belgische of Duitse bodem, de rest van het jaar vanuit Frankrijk, Italië en of Spanje. Onder het volgende motto selecteert leverancier Vitalicious de teeltgebieden: “Wij kiezen de best mogelijke kwaliteit van zo dichtbij als mogelijk!” Door het enorme telernetwerk is het complete assortiment verse kruiden van Vitalicious jaarrond beschikbaar.

Zero waste

Verse kruiden zijn een echt zero waste product. Er hoeft dan ook niets verloren te gaan. Maak van kruiden die je niet meer gebruikt of die er niet meer mooi uitzien een heerlijke kruidenolie of kruidenboter. Daarnaast kun je een aantal kruiden ook drogen (zie pagina ‘Kruidensoorten’), inwikkelen in een vochtige doek en in de koelkast bewaren of in de vriezer bewaren om foodwaste tegen te gaan. Verse kruiden dienen altijd op een koele donkere plek te worden bewaard.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement