Pak uit met Pasen;
bezorg het paasgevoel aan huis!

 

Afgelopen dinsdag 31 maart heeft het kabinet bekend gemaakt de huidige maatregelen rondom het coronavirus te verlengen. Dat betekent ook dat de horeca tot en met 28 april geen gasten mag ontvangen. Wij nemen je graag mee hoe je toch de komende periode, waaronder Pasen, zoveel mogelijk klanten kunt bedienen. Op deze pagina vind je een overzicht van de seizoensproducten, snelle recepten die geschikt zijn voor onder andere bezorging en geven we je advies hoe in te spelen op de nieuwste trends; bezorgen, afhalen en ‘to go’.

Kansen tijdens Pasen

Voor jou als horeca-ondernemer zijn er ondanks alles voldoende kansen de komende periode. We hebben daarom een aantal tips voor je verzameld om er met zijn allen de komende tijd toch een succesvolle periode van te maken:

  • Zorg voor snel te bereiden gerechten. Bij bezorging en afhalen draait alles om kwaliteit, maar ook snelheid. Door gerechten op je (aangepaste) menukaart te zetten die snel te bereiden zijn, kun je beter aan de vraag voldoen en zoveel mogelijk klanten bedienen. Zie hieronder voor een overzicht van een aantal mogelijke gerechten.
  • No-waste. In tijden van crisis is het nóg belangrijker goed om te gaan met producten. Gooi zo weinig mogelijk weg. Vooral met AGF producten zijn er talloze mogelijkheden. Maak een soep, chutney, saus of ander bijzonder (bij)gerecht van restanten.
  • Zorg dat je opvalt en dat klanten weten wat je aan het doen bent! Je kunt opvallen door aanbiedingen te geven, iets extra’s weggeven (denk aan een bijpassende wijn of bijgerecht) of sluit je bijvoorbeeld aan bij lokale, regionale of landelijke platformen als steundekeukens.nl. Blijf daarnaast goed je volgers informeren via sociale media!

Seizoensproducten

De lente is begonnen en dat betekent dat er weer een aantal mooie producten verkrijgbaar zijn. We lichten een aantal seizoensproducten voor je uit waarmee jij de komende periode kunt uitpakken:

  • Asperges: groen en wit! Met asperges kun je alle kanten op; als topping op een pizza, verwerkt in een poké bowl of een heerlijke soep. Ontdek alles over asperges op onze aspergepagina.
  • Rabarber: je kunt er eindeloos mee variëren. Van rabarberpickle en rabarbertaart tot rabarbersorbetijs, rabarber is een super ingrediënt. Ontdek alles over rabarber op onze rabarberpagina.
  • Nieuwe oogst aardappelen: de eerste nieuwe oogst aardappelen zijn weer beschikbaar. Denk maar eens aan overheerlijke Malta’s van Malta. Meer weten over aardappelen? Bekijk onze aardappelpagina.
  • Bloemkool: een smakelijke, licht verteerbare koolsoort met veel variatiemogelijkheden uit Spanje. Intussen hebben we de bloemkool als Hollandse groente totaal omarmd. Probeer in deze periode ook voedselverspilling tegen te gaan en maak eens een Soep van de dag van bloemkool.
  • Sinaasappelen: zijn in verschillende verschillende varianten; bloed-, pers-, en handsinaasappelen. Ontdek alles over citrusfruit op onze pagina!

Bezorgen, afhalen en ‘to go’ bieden kansen

Wil je de maaltijden gaan bezorgen, laten afhalen of jouw medewerkers helpen aan een gezonde ‘to go’ maaltijd? Wij helpen je graag op weg met gezonde en lekkere ‘to go’ maaltijden, maar ook gezonde dranken & smoothies:

Recepten ‘to go’:

Kleurrijke sapjes:

Colorful fruit pink
met rabarber

Het recept vind je hier

Colorful fruit green
met mango

Het recept vind je hier

Vitamine C box

Daarnaast hebben we een ‘Vitamine C booster’ beschikbaar, een complete box die mensen helpt met de extra aanvulling vitamine C. De informatie vind je hier.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement