Recept: wafel van rode biet met zoetzure paarse bloemkool

Smeding is dit jaar trotse partner van de Nationale Week Zonder Vlees en de Vegetarische Restaurantweek. Onze culinair adviseur Marnix Beekhuizen nam daarom topschaatssters van team FrySk mee de vegetarische keuken in! Wat er op het menu stond? Wafel van rode biet met zoetzure paarse bloemkool en burrata! In de video zie je hoe ze dit afging. Wil je dit verrassende vegetarische gerecht zelf maken? Hieronder vind je het recept.

Ingrediënten wafels

  • 3 eieren
  • ½ tl balsamicoazijn
  • 90 gr eiwit
  • 130 gr kwark
  • 140 gr volkorenbloem
  • 400 gr groenten crème rode biet

Ingrediënten zoetzure paarse bloemkool

  • ½ kaneelstokje
  • 1 citroengras, ingesneden
  • 2 steranijs
  • 2 dl water
  • 3 dl rijstazijn
  • 10 gr verse gember
  • 150 gr suiker
  • 400 gram bloemkoolroosjes

Overige ingrediënten

  • Sla (red chard, rucola)
  • Burrata (romige mozzarella)
  • Balsamicoazijn

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten en breng het beslag op smaak met zout en peper.
  2. Verhit het wafelijzer en lepel hier 100 gram beslag per wafel in.
  3. Bak de wafel in 5/6 minuten klaar.
  4. Snij de roosjes los van de bloemkool en zet het gekoeld in een weckpot weg.
  5. Doe alle overige ingrediënten in een pan, breng aan de kook en laat 5 minuten op laag vuur trekken.
  6. Giet het mengsel met de specerijen over de bloemkool en zet het afgesloten weg, het kan zowel gekoeld als ongekoeld bewaard worden, zolang er geen zuurstof bij kan.
  7. Hoe langer het staat hoe intenser de smaak van de bloemkool wordt.
  8. Leg de nog warme wafeltjes op bord.
  9. Maak de rucola aan met een scheutje balsamicoazijn en bedek hier luchtig de wafels mee.
  10. Scheur de burrata in grove stukken en leg op de sla.
  11. Verdeel er nu de zoetzure bloemkool over en garneer af met de blaadjes red chard.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement