Veggie ribs van aubergine

Een heerlijk vegan recept van gegrilde aubergine. De smaak van dit gerecht is te vergelijken met de smaak van ribs zoals je deze kent.

Dit recept is op basis van 4 personen.

IngrediëntenSchrijf je nu in voor alle updates van Smeding

  • 2 aubergines
  • 3 el hoisinsaus
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 tl vijfkruidenpoeder
  • 1 tl sambal badjak
  • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ca. 2 cm verse gember, geschild en fijngehakt
  • 20 cl gingerbeer
  • 3 el olijfolie
  • 4 el vegan mayonaise
  • 1 el gladde mosterd
  • 1 limoen, zest en sap

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergines in de lengte in 4 plakken en vervolgens schuin in stukken ter grootte van spareribs. Meng de hoisin met de suiker, vijfkruidenpoeder, sambal, knoflook, gember en gingerbeer. Marineer hierin de aubergine afgedekt in de koeling 1 uur. Schep een keer om.
  2. Laat de aubergine uitlekken en verdeel de stukjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met wat zout. Bak 30 minuten in een oven van 180ºC gaar, maar niet te donker en zeker niet droog.
  3. Meng intussen de mayonaise met mosterd, limoenrasp en -sap. Serveer de aubergine met de limoen-mosterdmayo.

Tip
Op deze manier kun je allerlei groenten roosteren. Gebruik je bospeentjes, pastinaak of pompoen, blancheer ze dan even voor het marineren. Zo blijft de marinade net iets beter ‘plakken’.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement