Vegan Chocolate pots

Happy #WorldVeganDay! 😍🌱 Dat vier je met de lekkerste Vegan recepten 🤤 De Vegan Chocolate pots zijn een heerlijk Vegan nagerecht. Je gaat er zeker punten mee scoren wanneer je deze maakt, een aanrader!

Ingrediënten

  •  240 g pure chocolade (minimaal 70% cacao)
  • 350 g rijpe avocado’s
  • 75 g ahornsiroop of agavesiroop
  • sap en rasp van 1 sinaasappel
  • snufje zeezout
  • specerijen naar smaak
  • evt. fijngehakte noten en/of zuidvruchten

Bereidingswijze

  1. Smelt de chocolade au bain-marie.
  2. Maak de avocado’s schoon, verwijder de pit en doe het vruchtvlees in de keukenmachine. Draai glad met een snufje zeezout en de siroop.
  3. Voeg de rasp en het sap van de sinaasappel toe aan de avocado, draai opnieuw en voeg er de gesmolten chocolade aan toe. Mix nogmaals.
  4. Schep nu eventueel gehakte noten en/of zuidvruchten door de mousse.
  5. Verdeel over kleine koffiekopjes of glaasjes. Garneer eventueel met gehakte noten of wat van de specerijen om duidelijk te maken welke smaak in welk kopje zit.
  6. Plaats in de koelkast en laat opstijven.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement