Vega mushroom Wellington

Met paddenstoelen maak je de lekkerste recepten. Maak bijvoorbeeld een trendy vega mushroom Wellington, een goed gevulde bladerdeegrol met onder andere portobello’s en een paddenstoelenwildmix.

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 4 portobello’s
  • 250 gram paddenstoelenwildmix
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels walnoten
  • 2 glazen rode wijn
  • 200 milliliter groentefond
  • 1 eetlepel gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 100 milliliter slagroom
  • 1 ei
  • 4 takjes tijm
  • ½ bosje platte peterselie (fijngesneden)
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 flinke eetlepels roomboter
  • 2 flinke eetlepels panko (broodkruim)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Maak de paddenstoelenmix schoon en hak fijn.
  3. Doe alle afsnijdsels van de paddenstoelenmix en het gedroogde eekhoorntjesbrood in een steelpan. Voeg de rode wijn toe, breng aan de kook en laat tot 2/3 reduceren.
  4. Voeg de groentefond toe, laat opnieuw sterk reduceren en zeef het vocht.
  5. Giet het vocht in een steelpan. Voeg de slagroom toe en laat opnieuw reduceren tot de gewenste smaak en sterkte is bereikt. Breng op smaak met zout en peper. Monteer de saus met een klontje roomboter.
  6. Smoor de gesnipperde sjalot en de gehakte knoflook in een klontje roomboter. Voeg de fijngesneden tijm en rozemarijn toe.
  7. Voeg de fijngesneden paddenstoelenmix toe en bak op een lage warmtebron goudbruin. Het vocht mag flink verdampen.
  8. Hak de walnoten en voeg samen met de panko toe aan de gebakken paddenstoelenmix. Kruid met zout en peper, voeg de fijngesneden peterselie toe, neem van de warmtebron en houd apart.
  9. Bak in een antiaanbakpan de portobello’s in een klontje roomboter om en om goudbruin. Kruid met zout en peper.
  10. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd het bladerdeeg in twee lange banen en leg 1 baan op het bakpapier. Prik er met een vork gaatjes in.
  11. Verdeel de gebakken paddenstoelenmix over het bladerdeeg. Zorg dat je aan alle kanten 1 centimeter van de rand blijft.
  12. Leg de gebakken portobello’s op de vulling en druk goed aan.
  13. Maak de vrijgehouden randjes licht vochtig met water.
  14. Leg de andere plak bladerdeeg op de vulling en zorg dat er geen lucht onder zit. Druk stevig aan bij de randjes zodat het goed gesloten is.
  15. Klop het ei los met een druppel water en smeer het bladerdeeg ermee in.
  16. Bak de wellington in ongeveer 40 tot 45 minuten krokant en gaar in de voorverwarmde oven.
  17. Controleer of de bodem goed gaar is.
  18. Neem voorzichtig van de bakplaat. Laat 5 minuten rusten en serveer op een schaal.
  19. Snijd de wellington aan tafel in plakken. Serveer met de warme rodewijnsaus.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement