Tropisch ontbijt

Een voedzaam ontbijtje van exoten, zuivel en eetbare bloemen! Ontbijten buiten de deur is een trend in opkomst. Mensen kiezen er steeds vaker voor om buiten de deur en op andere momenten van de dag te ontbijten. Speel eenvoudig in op deze trend, helemaal nu veel Nederlanders in eigen land vakantie vieren. Zorg voor een beperkt aanbod ontbijtjes om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan en deze zo kwalitatief mogelijk te serveren. Let ook op de opmaak. Dit is minstens zo belangrijk als de smaakcombinaties. Ook voor je naamsbekendheid, want alles gaat tegenwoordig op Instagram! Bloemen zorgen voor het wow-effect.

Probeer het zelf!

Ingrediënten

  • 250 g kleefrijst (ketan)
  • 250 ml kokosmelk
  • 50 g palmsuiker
  • ½ ananas
  • mespunt gemalen chili
  • 1 tl grof zeezout
  • 1 mango (in plakken)
  • 4 passievruchten (gehalveerd)
  • 1 bakje eetbare bloemen
  • 100 g macadamianoten (geroosterd)
  • 100 g granaatappelpitjes
  • Atsina Cress ter garnering


Bereidingswijze

  1. Laat de rijst een nacht in ruim koud water weken.
  2. Giet af, laat goed uitlekken en schep in een pan met zoveel water dat de rijst net onder staat. Voeg een mespunt zout toe en laat circa 5 minuten koken tot al het vocht is verdampt.
  3. Breng de kokosmelk met de suiker en wat zout aan de kook. Haal van het vuur en roer de helft door de rijst. Laat afkoelen.
  4. Snijd de ananas in dikke plakken, gril er mooie strepen op en bestrooi met de chili en het zeezout.
  5. Verdeel de rijst, ananas, mango en passievrucht over 4 bowls. Bestrooi met de noten en granaatappelpitjes en garneer met de bloemen en de cress. Geef de extra kokosmelk er apart bij.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement