Recept: Tomaten tarte tatin

Tomaten tarte tatin is warm en koud lekker. Als lunchgerecht met een frisse salade of als hapje bij de borrel. Voor nog meer kleur varieer je met verschillende soorten tomaten.

Ingrediënten

  • 200 gr mini pruimtomaten
  • 1 plak bladerdeeg, met een doorsnede van 24 cm
  • 1 el honing
  • 1 el verse tijm, fijngesneden
  • peper & zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 185 °C.
  2. Halveer de tomaatjes in de lengte en meng ze met de honing, tijm, peper en zout.
  3. Leg de tomaatjes op een bakvorm bekleed met bakpapier.
  4. Leg over de tomaatjes een plak bladerdeeg die is ingeprikt met een korstprikker.
  5. Bak de tarte tatin ongeveer 12 minuten in de oven tot de bovenkant krokant is.
  6. Laat de tarte tatin afkoelen en draai hem om op een snijplank.
  7. Giet het overtollige vocht af en laat de tarte tatin even drogen zodat het bladerdeeg krokant blijft.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement