Tomaat steak tartaar

Een heerlijk vegetarische variant van de steak tartaar. Verras je gasten eens met dit heerlijke recept met tomaat als hoofdbestandsdeel. Ideaal om te serveren tijdens de lente en zomer. Dit recept is op basis van 4 personen.

Ingrediënten

  • 10 tomaten
  • 80 g shiitake, in plakjes
  • 80 g groene olijven in plakjes
  • 60 g kappertjes
  • zonnebloemolie om in te frituren
  • ½ tl vadouvan
  • 40 ml mayonaise
  • Tartaarsaus:
  • ½ sjalot, grof gesneden
  • 15 g cornichons grof gesneden
  • 15 g kappertjes,
  • grof gesneden
  • 1 el sojasaus
  • enkele druppels azijn
  • enkele druppels tabasco
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl tomatenketchup
  • 15 g eigeel
  • 1 el bieslook grof gesneden
  • 1 el peterselie grof gesneden
  • olie naar eigen inzicht
  • Extra: garnering naar keuze

Bereidingswijze

  1. Plisseer de tomaten, haal de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in brunoise. Bak de shiitake en breng op smaak met peper en zout. Laat de kappertjes uitlekken en frituur ze in een laagje zonnebloemolie van 220˚C totdat ze uitgebruist zijn.
  2. Verhit een beetje olie en myoteer hierin de vadouvan. Meng de vadouvan daarna met de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
  3. Meng alle ingrediënten voor de saus en pureer met een staafmixer mooi glad.
  4. Maak de gesneden tomaat op smaak met de saus, peper en zout en dresseer dit met behulp van de serveerring. Serveer de shiitake, de kappertjes en de mayonaise erbij.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement