Teriyaki van zoete aardappel

Zoete aardappel is hot! En je kunt er alle kanten mee op. Wist je dat je er ook een lekkere Teriyaki van kunt maken? Ook voor de plant based menukaart een leuke toevoeging!

Ingrediënten (4 personen)

  • 600 gram Sous-Vide zoete aardappel
  • 12 kleine topjes rozemarijn
  • 6 eetl. teriyakisaus
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 1 eetl. zwart sesamzaad
  • 2 eetl. gebakken uitjes
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Snijd de zoete aardappel in grove blokjes en prik aan dikke satéstokjes. Prik er bovenaan een takje rozemarijn in. Maak op deze manier 12 prikkers.
  • Smeer de prikkers rijkelijk in met de teriyakisaus en laat minimaal 30 minuten marineren.
  • Verwarm in een grillpan de zonnebloemolie en bak er om en om de prikkers in tot ze mooi gekleurd en goed warm zijn. Kruid nog lichtjes met zout en peper.
  • Dresseer op het bord en bestrooi met het sesamzaad en de gebakken uitjes.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement