Tepache; ananasbier

Zelf bier maken wordt steeds populairder. In Zuid-Afrika is men momenteel verzot aan traditioneel zelfgemaakte Tepache (gefermenteerd ananasbier). Onze culinair adviseur Marnix Beekhuizen heeft hier zijn eigen variant op weten te maken met rietsuiker, kaneel en rozemarijn. Probeer nu op de terrassen, je gasten te verrassen!

Ingrediënten

  • 2 ananassen, schil en kern
  • 50 gram rietsuiker (ongeraffineerd)
  • 1 kaneelstokje
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 liter lauwwarm water

Bereidingswijze

Snijd de boven en onderkant van de ananas, deze gebruiken we niet.
Snijd de rest van de ananas inclusief schil en kern in grove stukken en was goed.
Los de suiker op in het lauwwarme water en voeg de overige ingrediënten toe.
Doe alles samen in een kom of emmer en dek af met een theedoek.
Laat het mengsel 3 dagen staan op kamertemperatuur.
Zeef het ananasbier en schenk in flesjes met een stevige dop.
Bewaar in de koelkast.
Mocht je meer bubbels in je ananasbier willen dan kun je altijd extra gist toevoegen, doe dit voordat je het bier op kamertemperatuur wegzet.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement