Recept: Tarte Tatin van wildmix paddenstoelen met chips van oesterzwammen

17 februari 2019

Denk je dat plant based gerechten alleen maar kunnen bestaan uit salades? Echt niet! Met Tarte Tatin van wildmix paddenstoelen laat je jouw gasten zien dat plant based gerechten verrassend veelzijdig zijn!

Ingrediënten

  • 160 gram Mijnboer wildmix paddenstoelen
  • 10 gram sjalotten, brunoise
  • half teentje knoflook, fijngehakt
  • 30 gram oesterzwammen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout & peper
  • 4 plakken vegan bladerdeeg
  • bakpapier

Bereidingswijze

  1. Meng de wildmix paddenstoelen met de sjalotjes, knoflook, olijfolie, zout en peper.
  2. Leg het mengsel paddenstoelen in een stenen bakje bedekt met vetvrij papier.
  3. Leg hierop het bladerdeeg wat ingeprikt is.
  4. Bak dit in ongeveer 12 minuten af op 180 °C.
  5. Besprenkel de oesterzwammen met olijfolie en zout. Leg dit op vetvrij papier en droog de paddenstoelen op 140 °C in ongeveer 45 minuten.
  6. Draai de Tarte Tatin om als deze klaar is en leg op een bord. Serveer met de chips van oesterzwammen.

 

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement