Tarte tatin van wildmix paddenstoelen

Met een Tarte Tatin van wildmix paddenstoelen zet je de herfst op tafel. Verras jouw gasten met dit overheerlijke gerecht!

Tarte tatin van wildmix paddenstoelen

Ingrediënten

  • 160 gram wildmix paddenstoelen
  • 10 gram sjalotten, brunoise
  • Half teentje knoflook, fijngehakt
  • 30 gram oesterzwammen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 plakken bladerdeeg
  • Zout
  • Peper
  • Bakpapier

 

Bereidingswijze

  1. Meng de wildmix paddenstoelen met de sjalotjes, knoflook, olijfolie, zout en peper.
  2. Leg het mengsel paddenstoelen in een stenen bakje bedekt met vetvrij papier. Leg hierop het bladerdeeg wat ingeprikt is. Bak dit in ongeveer 12 minuten af op 180 °C.
  3. Besprenkel de oesterzwammen met olijfolie en zout. Leg dit op vetvrij papier en droog de paddenstoelen op 140 °C in ongeveer 45 minuten.
  4. Draai de Tarte Tatin om als deze klaar is en leg op een bord. Serveer met de chips van oesterzwammen.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement