Tartaar van kingfish met zeekraal en lamsoor

Tartaar van kingfish

Ingrediënten

  • 200 gram kingfishfilet
  • Scheutje olijfolie
  • Rasp van 1 limoen
  • Peper
  • Scheutje sojasaus
  • 40 gram zeekraal

Bereidingswijze

  1. Snij de kingfish klein tot een mooie tartaar.
  2. Breng op smaak met olijfolie, sojasaus, limoenrasp en peper .
  3. Was de zeekraal en snij fijn.
  4. Meng de zeekraal met de tartaar.

Sesam mayonaise

Ingrediënten en bereidingswijze

  • 25 gram sesam pasta
  • 75 gram Japanse mayonaise

Meng de ingrediënten tot een gladde mayonaise.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Fijne julienne van onrijpe mango

Ingrediënten en bereidingswijze

  • 1 mango
  • Rasp van 1 limoen

Schil de onrijpe mango en snijd in flinterdunne plakken. Snij de plakken in fijne julienne. Rasp er wat limoenschil overheen.

Lamsoren

Ingrediënten en bereidingswijze

  • 40 gram lamsoren
  • Scheutje olijfolie
  • Scheutje sojasaus

Was de lamsoren en maak aan met wat sojasaus en olijfolie.

Gefrituurde glasnoodles

Ingrediënten en bereidingswijze

  • Zonnebloemolie
  • glasnoodles
  • druppeltje sesamolie

Frituur de glasnoodles op 180 graden en maak kleine nestjes. Besprenkel met sesamolie.

Opmaak

  1. Druk de tartaar in een klein stekertje op bord.
  2. Verwijder de steker.
  3. Spuit met een spuitzak dopjes sesammayonaise ronde de tartaar.
  4. Leg op de tartaar een nestje glasnoodles met daar tussen gestoken de blaadjes lamsoor en julienne van mango.
  5. Garneer af met een paar takje shiso green.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement