Recept: Taleggiocrème met voorjaarsgroenten

Dit gerechtje straalt echt het lentegevoel uit! De lekkerste voorjaarsgroenten zijn in een bodem van taleggio en crème fraîche gestoken. Een fijne basis qua structuur én smaak. Bekijk het recept voor deze taleggiocrème met voorjaarsgroenten en serveer de lente!

Ingrediënten

  • 175 g taleggio, zonder korst
  • 1 el crème fraîche
  • 4 haricots verts
  • 12 roosjes romanesco
  • 2 mini-courgettes
  • enkele verse doperwten
  • enkele tuinbonen
  • 1 mini-komkommer
  • 2 witte asperges, schoongemaakt
  • 4 groene asperges
  • 4 blaadjes roodlof
  • enkele enokipaddenstoelen
  • 4 takjes erwtenkruid
  • 4 maisscheuten
  • kruidenolie, bijv. basilicum- of dragon-olie

Bereidingswijze

  1. Snijd de kaas in blokjes en maal in een keukenmachine fijn. Draai met de crème fraîche tot een mooie crème. Laat in een spuitzak minstens 1 uur opstijven in de koeling.
  2. Blancheer de haricots verts heel kort in kokend water met zout. Doe hetzelfde met de roosjes romanesco (of laat ze rauw) en met de mini-courgettes. Snijd de mini-courgettes in de lengte doormidden. Dop de doperwten en blancheer ook heel kort (of laat ze rauw). Dop de tuinbonen, blancheer ze heel kort en dop ze nogmaals. Snijd de komkommer in langwerpige parten.
  3. Halveer de witte asperges in de lengte.
  4. Spuit een flinke dot kaascrème op koude borden en steek de verschillende geblancheerde en de overige, rauwe ingrediënten er losjes in. Besprenkel met de olie en serveer direct.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement