Seizoenssalade herfst met citrus, granaatappel en kaki

Een heerlijke salade met de unieke smaak van het herfstseizoen. Super snel klaar, dus ideaal voor bezorging en afhaal.

Ingrediënten

  •  Olijfolie 5 eetlepels
  • 1 theelepel mosterd
  • Peper
  • Zout
  • Medjoul dadels (250 gram)
  • 1 granaatappel
  • 1 kaki
  • 1 handsinaasappel
  • Pittige wortel-sinaasappel salade (500 gram)


Bereidingswijze

  1. Ontdoe de sinaasappel van de schil en snijd de sinaasappel parten eruit. Knijp al het sap eruit en bewaar dit in een apart bakje voor de dressing. Bewaar ook het vruchtvlees.
  2. Snijd de kaki in plakjes van ongeveer 2 a 3 mm en houd dit apart.
  3. Halveer de granaatappel en knijp er stevig in, sla vervolgens met de achterkant van een lepel op de schil zodat de granaatappelpitjes eruit komen. Bewaar ook dit in een apart schaaltje.
  4. Snijd de dadel in de lengte door de midden en ontdoe deze van de pit. Snijd vervolgens de dadel in de lengte in dunne plakjes 2 a 3 mm.
  5. Dressing: meng het sinaasappelsap met de olijfolie en mosterd en breng op smaak met peper en zout.
  6. Meng de pittige salade met de dadel, kaki en voeg de dressing toe. Breng eventueel nog op smaak.
  7. Doe de salade in een schaal en strooi de granaatappel en het vruchtvlees van de sinaasappel erover.

Let op: op de afbeelding is een samengestelde salade van meerdere componenten vastgelegd.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement