Recept: salade van Curly Kale

12 februari 2019

Met deze salade voor 4 personen bied je jouw gasten een heerlijk plant based voor- of lunchgerecht! Curly Kale is een babyleaf variant van de traditionele boerenkool en heeft een zacht pittige en frisse smaak. Door de fijne blaadjes is Curly Kale heel geschikt voor salades. Deze salade met Curly Kale, bloedsinaasappel, pecan noten en tijm moét je daarom echt eens proberen.

Ingrediënten

  • 100 g curly kale red
  • 100 g curly kale groen
  • 1 handje Salad Peaz
  • 2 bloedsinaasappels
  • 4 el pecannoten
  • 3 el ahornsiroop
  • 3 takjes tijm
  • 1 d olijfolie

Bereidingswijze

  1. Haal met een zesteur van 1 bloedsinaasappel de zestes van de vrucht.
  2. Blancheer de zestes driemaal, spoel koud en laat goed uitlekken.
  3. Rooster de pecannoten in een droge pan, voeg er 1 eetlepel ahornsiroop aan toe en laat kort karamelliseren.
  4. Snijd de schil en het wit van de bloedsinaasappels en snijd in plakken. Vang het sap op.
  5. Kruid de plakjes fruit met peper en zout en brand ze af met een brandertje.
  6. Doe het opgevangen sap met de geriste tijm, een snuf zout en peper in een hoge beker, voeg er de rest van de ahornsiroop aan toe en monteer met behulp van de staafmixer met de olijfolie.
  7. Leg de slasoorten op een schaal, verdeel er de gebrande bloedsinaasappel en de geroosterde pecannoten over en lepel er tenslotte de dressing over.

 

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement