Romige pompoensoep

Een verrassend makkelijk en lekkere soep. Ideaal om te serveren op een dag als Halloween. Een heerlijke voorgerecht. Vul deze soep met heerlijke groenten en maak er ook eens een maaltijdsoep van. Dit recept is op basis van 4 personen.

Bereidingswijze

  1. Was de pompoen grondig aan de buitenkant en snijd er het steeltje af.
  2. Snijd de pompoen in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pompoen met de schil in stukken.
  3. Verwarm de zonnebloemolie in een soeppan en zweet er de currypasta stevig in aan. Voeg de stukken pompoen toe en bak deze even mee.
  4. Blus de pan af met de kokosmelk en voeg het sinaasappelsap toe. Voeg nu 1 blikje aan water toe en breng het geheel aan de kook. 1 blikje aan water toe. Breng het geheel aan de kook.
  5. Draai het vuur lager en laat ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Draai het geheel vervolgens het geheel glad in de blender. Als het nog te dik is, kun je wat extra kokosmelk of water toevoegen. Breng, indien nodig, op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de soep in kommen, bestrooi met cassavechips en garneer het eventueel met wat koriander, rasp van sinaasappel en gemalen kokos.

Eet smakelijk!

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement