Romige aardappelpuree met zuurkool en paddenstoelen

Het bijzondere aan dit gerecht is dat er naast kant-en-klare of zelf gefermenteerde zuurkool en gekookte aardappelen ook paddenstoelen met de crème zijn meegepureerd. Een mooie tandem met de gebakken paddenstoelen die je erbij serveert. Dit recept is op basis van 4 personen.

Ingrediënten

  • 40 g gemengde gedroogde paddenstoelen
  • 200 g bloemige aardappels, geschild en in blokjes
  • 200 g zuurkool
  • 200 g crème fraîche
  • 300 g gemengde paddenstoelen, schoongeveegd
  • 1 sjalot, in ringetjes
  • 1 el boter
  • 2 el fijngesneden bieslook
  • paddenstoelenolie (flesje)

Bereidingswijze

  1. Breng 600 ml water aan de kook en doe de gedroogde paddenstoelen erin. Laat een paar uur staan. Controleer even of er geen zand uit de paddenstoelen is gekomen. Schep anders de paddenstoelen in een andere pan en schenk het water er rustig weer bij zodat het zand onderin blijft.
  2. Breng het water met de paddenstoelen en de aardappels aan de kook en voeg wat zout toe. Kook tot de aardappels gaar zijn. Voeg de helft van de zuurkool toe en de crème fraîche en stamp alles tot een romige puree. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit de boter en bak de paddenstoelen met de sjalot op hoog vuur in 5 minuten goudbruin en gaar. Verdeel de aardappel over borden. Verdeel de rest van de zuurkool en de paddenstoelen erover. Garneer met bieslook en besprenkel paddenstoelenolie.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement