Recept: Vega Okonomiyaki

Ingrediënten

  • 300 g paarse spitskool
  • 2 bosuien, in dunne ringetjes gesneden
  • 1 winterpeen
  • 100 g shi take grof gehakt
  • 140 g bloem
  • 2 eieren
  • Plantaardige olie om in te bakken (Soja, zonnebloem)
  • 3 el ketchup
  • 1 el worcestersaus
  • 1 tl sojasaus 
  • Japanse mayonaise (Kewpie)

Bereidingswijze

1. Rasp de paarse spitskool en de winterpeen, meng met de grof gehakte shi takes.
2. Meng de bloem en eieren erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
3. Verhit de olie in een koekenpan en lepel hierin het mengsel. Druk goed aan tot een wat dikkere pannenkoek.
4. Bak mooi bruin in zo’n 5 tot 7 minuten met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de bosui. Maak ondertussen de Okanamiyaki saus.
5. Leg de okonomiyaki op een bord en verdeel hier streepjes Japanse mayonaise en okonomiyaki saus over.
6. Garneer af met de gesneden bosui en eventueel wat geraspte kaas.
Eet smakelijk!

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement