Recept: toast met winterpeen, rozijntjes en huttenkäse

Maak dit kleurrijke lunchgerecht gemakkelijk en snel! Dit recept is voor 4 personen en staat in 35 minuten op tafel.

Ingrediënten

  • 4 dikke plakken Batard (brood)
  • 6 eetlepels hüttenkäse
  • 400 gram Mijnboer winterpeenmix
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 75 gram rucola
  • sap en rasp van 1/2 citroen
  • Versgemalen peper
  • Zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rooster de plakken brood in de oven tot ze mooi krokant zijn.
  • Schil ondertussen de winterpenen en snijd er de onder- en de bovenkant af. Schaaf de winterpenen met behulp van een mandoline of een keukenschaaf in lange linten.
  • Leg de geschaafde winterpeen in een komen en voeg de olijfolie, de rozijntjes en het sap en de rasp van de citroen toe. Kruid rijkelijk met zout en peper. Laat een half uurtje staan.
  • Smeer de toast in met de hüttenkäse, kruid met versgemalen peper en zout en verdeel er de gemarineerde winterpeen luchtig over.
  • Garneer met de blaadjes rucola, druppel er nog wat olijfolie over en rasp er nog een beetje citroenschil over.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement