Sperziebonensoep

Helemaal in de bonen. Dit recept voor sperziebonensoep is een peulenschil.

Dit heb je nodig voor 6 personen

  • 500 gram sperziebonen
  • 250 gram kruimige aardappelen
  • 1 winterpeen
  • 2 grote uien
  • 1 vleestomaat
  • peterselie
  • 1 liter groentebouillon
  • 40 gram boter
  • peper & zout

Zo maak je het

  1. Snijd de uiteinden van de bonen af en snijd ze in schuine repen. Schil de aardappelen en de wortel en pel de uien. Snijd alles in blokjes.
  2. Verwarm boter in een pan en fruit daarin de uien, aardappelen, wortel en bonen. Voeg naar smaak peper en zout toe en giet de groentebouillon er overheen. Breng de soep aan de kook en laat het een half uur doorkoken op een laag vuurtje.
  3. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Voeg deze toe aan de soep en laat even meekoken.
  4. Pureer de soep en garneer met vers gehakte peterselie.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement