Recept: Pompoen kruimeltaart

Pompoen is ook heel geschikt voor zoete bereidingen. Zoals deze kruimeltaart met blauwe pompoen.

 

 Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Dit heb je nodig

Ingrediënten vulling

  • 800 gr blauwe pompoen, geschild
  • 80 gr hazelnoten, gebroken
  • 20 gr vanillesuiker
  • 80 gr honing

Ingrediënten harde Wenerdeeg

  • 150 gr bloem
  • 100 gr roomboter
  • 50 gr witte basterdsuiker
  • half ei

Ingrediënten kruimeldeeg

  • 200 gr bloem
  • 150 gr boter
  • 100 gr suiker
  • 10 gr water
  • 1 gr zout

Zo maak je het

  1. Voor de vulling: snijd de geschilde pompoen op de mandoline in dunne schijfjes van 2 mm. Voeg hier de hazelnoten, vanillesuiker en honing aan toe.
  2. Voor het harde Wenerdeeg: doe alle ingrediënten in een bekken en kneed tot een soepel deeg. Rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dik. Leg het deeg in een springvorm van 28 cm.
  3. Voor het kruimeldeeg: kneed de boter met de hand totdat er een taaie massa is ontstaan. Meng het suiker met het water. Meng vervolgens het suikermengsel en het zout met de hand door de boter, doe dit niet te lang. Zeef de bloem boven het botermengsel. Maak nu met beide handen een wrijvende beweging, zodat er kruimels van het boter-bloemmengsel ontstaan.
  4. Verdeel de pompoenvulling over het harde Wenerdeeg. Kruimel het kruimeldeeg over de pompoen heen. Bak de taart in ongeveer 60 minuten af op 175°C.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement