Recept: Oosterse pompoensoep met een dakje

Oosterse pompoensoep met een dakje

Een heerlijk voorgerecht óf een verwarmende lunchhap. Deze Oosterse pompoensoep is op ieder moment een favoriet. Extra leuk: serveer de soep met een dakje van bladerdeeg. Met dit super simpele trucje zorg je gemakkelijk voor nóg meer beleving!

Dit heb je nodig voor 10 liter soep

  • 4 kilo oranje pompoen met schil, ontpit en in grote stukken gesneden
  • 1 dl olijfolie
  • 600 gram uien, in blokjes gesneden
  • 80 gram knoflookteentjes, gesnipperd
  • 50 gram gemberwortel, geschild
  • 6 stelen citroengras, gekneusd
  • 3 liter kippenbouillon
  • 1 liter kokosmelk
  • 1 liter verse sinaasappelsap
  • 4 eetlepels rode curry pasta
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Fruit de gesneden pompoen, knoflook en uien aan in de olijfolie.
  2. Voeg de gember en citroengras toe en blus af met de kippenbouillon.
  3. Kook het geheel, gedurende 30 minuten, zachtjes door.
  4. Verwijder de citroengras en pureer de soep.
  5. Voeg tot slot de kokosmelk, verse sinaasappelsap en rode curry pasta toe.
  6. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.

Serveertip

Maak de presentatie van deze smaakvolle soep extra bijzonder met een dakje! Snijd een plak bladerdeeg uit, in de grootte van de soepkom, glas of mok die je gebruikt. Doe het bladerdeeg om de rand van de kom en druk goed aan. Bestrijk het deeg met een laagje glad geklopt ei. Nog even kort afbakken in de oven en klaar is je soep met een dakje!

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement