Hartige boerenkooltaart

Boerenkooltaart - Hete bliksem

Een heerlijk taartje als onderdeel van de brunch of lunch. Ontzettend gemakkelijk te bereiden en dankzij de boerenkool verrassend voor je gasten.

Benodigdheden

  • 250 gram boerenkool
  • Half teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • Bladerdeeg
  • 6 eieren
  • 40 ml melk
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Fruit het fijngehakte sjalotje, samen met de fijngehakte knoflook, aan in de pan. Voeg dan de boerenkool toe.
  3. Meng in een aparte kom de eieren en melk met wat peper en zout.
  4. Voeg het mengsel toe aan de boerenkool en meng het goed door elkaar.
  5. Bekleed een ovenschaal met het bladerdeeg en schenk het mengsel in de ovenschaal.
  6. Bak de taart in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement