Recept: Gegrilde pompoensalade

Een heerlijke manier om pompoen te bereiden.

 

Dit heb je nodig voor 6 personen:

  • 1 oranje pompoen, in 30 plakken van 1 cm dik
  • 30 ml olijfolie
  • 1 theelepel tijm
  • 60 gr Curly Kale (rood & groen)
  • 8 ml citroensap
  • 30 gr gehakte walnoten
  • 240 gr blauwader kaas (Bleu d’Auvergne)
  • zeezout & peper

Zo maak je het

  1. Verdeel de olijfolie over de gesneden pompoen en gril de plakken aan beide kanten tot er een mooi bruin randje opzit.
  2. Bestrooi de pompoen met tijm, zeezout en peper. Gaar dit ongeveer 10 minuten na in de oven op 175°C.
  3. Laat het geheel afkoelen tot het lauwwarm is.
  4. Leg op ieder bord 5 plakken pompoen.
  5. Meng de olijfolie die over is van de gegrilde pompoen met de citroensap, zeezout en peper.
  6. Meng de dressing met de Curly Kale en verdeel dit over de pompoen.
  7. Strooi de kaas en walnoten over de salade.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement