Smeding veggie bbq barbecue

Recept: Gegrilde bloemkool met spinazie en rozijnen

10 juli 2018
Smeding BBQ Bloemkool met spinazie en rozijnen

Alleen vlees op de barbecue? Welnee! Verse groenten van de barbecue zijn extra lekker. Met dit gegrilde bloemkool met spinazie en rozijnen recept serveer jij jouw gasten snel en gemakkelijk een heerlijk bijgerecht.

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 1 bloemkool
  • 75 gr spinazie
  • 30 gr rozijnen, geweld
  • 10 gr bieslook, fijngehakt
  • 5 gr zonnebloempitten, geroosterd
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo bereid je de gegrilde bloemkool met spinazie en rozijnen

  1. Snijd de bloemkool in plakken van 2 cm.
  2. Blancheer de bloemkoolplakken in wat zout water tot ze beetgaar zijn.
  3. Spoel ze daarna direct af met koud water en dep ze droog.
  4. Rooster de bloemkoolplakken op de barbecue tot ze licht geroosterd zijn.
  5. Meng de spinazie, rozijnen en bieslook.
  6. Voeg de olijfolie toe en meng goed door elkaar. Breng het op smaak met peper en zout.
  7. Verdeel de salade over een schaal.
  8. Leg de plakken op de salade.
  9. Garneer het geheel met de geroosterde zonnebloempitten.
Smeding Groenten & Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement