Recept: Gebakken aardpeer met boerenkool en beurre blanc

Dit hoofdgerecht is gebaseerd op 10 personen. Voor ieder seizoen is dit product geschikt, maar past het best bij de winter. Bij dit gezonde recept komt de kooktechniek ‘blancheren’ goed van pas.

Ingrediënten

  • 5 dl witte wijn (0,75 cl)
  • 1,5 dl witte-azijn
  • 5 witte peperkorrels, gekneusd
  • 2 sjalotten
  • 1 l slagroom
  • 10 g Groentebouillon
  • 1 kg aardpeer
  • 1 l water
  • 20 g Groentebouillon authentiek
  • 100 g boter
  • 100 g boerenkool, gesneden
  • 2 dl arachideolie olie
  • 50 g sushi azijn
  • 1 st eiwit
  • 175 dl boerenkoololie
  • 100 g baby kale
  • 50 g amandel schaafsel

 

Bereidingswijze Beurre blanc -sausSchrijf je nu in voor alle updates van Smeding

  1. Breng de witte wijn samen met de azijn, peper en de sjalotjes aan de kook.
  2. Reduceer tot ca. 2 dl in.
  3. Breng de room aan de kook en reduceer deze tot de helft in.
  4. Breng op smaak met de geconcentreerde groenten bouillon.

Bereidingswijze aardpeer

  1. Borstel de aardperen goed schoon.
  2. Kook de aardperen gedurende 35 minuten in de groentebouillon.
  3. Smelt de boter in een pan schep de aardperen erop en bak ze gedurende 15 min. op 160°C
  4. Laat ze afkoelen en snijd ze.

Bereidingswijze boerenkool olie

  1. Blancheer de boerenkool in ruim kokend water.
  2. Pureer de uitgelekte boerenkool samen met de arachideolie op 50°C gedurende 4 minuten in de thermoblender.
  3. Passeer de olie door een superbag.

Bereidingswijze boerenkool crème

  1. Draai de azijn samen met de eiwitten op in de thermoblender.
  2. Voeg langzaam de boerenkoololie toe.
  3. Doe de crème in een spuitflesje.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement