Header website herfst

Recept: broodje krokante wortel

28 augustus 2018

De vegatrend zet nog steeds door! Kom de flexitariër tegemoet en zet heerlijke, vegetarische gerechten op je menukaart. Wat dacht je bijvoorbeeld van vegetarische knakworst? Wij delen graag het recept met je.

Dit heb je nodig

  • 1 verpakking sousvide bospeen
  • 4 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels smoked bbq kruiden (spice market)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 10 gram slamelange frisee
  • 20 stuks cherrytomaatjes
  • 100 gram gebakken uitjes
  • 300 gram O’life Culinaise Amsterdamse uitjes
  • 20 tres bonne broodjes wit

Zo bereid je dit broodje

  1. Neem de sousvide bospeen uit de verpakking en dep goed droog.
  2. Doe de bospeen in een schaal.
  3. Meng de bloem en de smoked bbq kruiden (Dit kan makkelijk ver in voren, bulk klaargezet worden) en bestrooi hiermee de bospenen.
  4. Verdeel de bospenen over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en zet het zo’n 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden tot ze mooi ‘donker’bruin zijn.
  5. Bak de broodjes af en snij ze in de lengte in (niet helemaal door).
  6. Verdeel de sla en tomaatjes erover en leg hierop de bospeen.
  7. Garneer af met de mosterdmayonaise (1 eetlepel) en de gebakken uitjes (1 theelepel)
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement