Bloemkool pannenkoeken

Heerlijke pancakes met de subtiele smaak van bloemkool! Serveer deze gezonde bloemkool pannenkoeken tijdens het ontbijt, de lunch of brunch.

Dit heb je nodig voor 12 pancakes

  • 120 gr bloemkool
  • 115 gr speltbloem
  • 2 eieren
  • 2 dl melk
  • 1 tl bakpoeder
  • zout
  • olijfolie om te bakken

Zo maak je het

  1. Maak de bloemkool fijn in een keukenmachine of met een rasp.
  2. Meng de bloem, eieren, melk, bakpoeder en zout tot een glad beslag.
  3. Voeg de fijn gemalen bloemkool toe en breng het beslag op smaak.
  4. Doe wat olijfolie in een pan en bak de pancakes goudbruin aan beide kanten.
  5. Doe de pancakes eventueel nog in de oven om na te garen, voor zo’n 4 minuten op 180°C.
  6. Serveer de bloemkool pannenkoeken met rucola en een gepocheerd eitje.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement