Recept: aspergesoep

Smeding Recept Apergesoep

Een goedgevulde soep is het perfecte lunchgerecht. Maar soep is meer! Verklein de porties en serveer een kommetje als voorgerecht bij het diner. En wil je echt iets bijzonders op tafel zetten? Laat je dan inspireren en kies voor een bijzondere presentatie.

Dit heb je nodig

  • 450 g schilde asperges
  • 60 g sjalotten (gesnipperd)
  • 20 ml olijfolie (om te bakken)
  • 2 el patentbloem
  • 100 ml crème fraîche
  • 12 g bieslook (fijngehakt)
  • 1,2 l water
  • zout en peper
  • de overgebleven aspergeschillen

Zo bereid je het

  1. Doe de aspergeschillen in koud water, breng ze aan de kook en laat ze 1 uur zachtjes trekken.
  2. Zeef de aspergebouillon door een bolzeef en laat de bouillon afkoelen.
  3. Snij 1/3 deel van de asperges vanaf de kop in schuine, dunne plakjes. Snij de overige asperges in grove stukken.
  4. Verwarm olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde sjalotten en grove asperges aan.
  5. Voeg 2 eetlepels bloem toe en laat het geheel op laag vuur, onder geleidelijk roeren, enkele minuten garen.
  6. Giet de afgekoelde bouillon erbij en roer voorzichtig totdat de bloem volledig is opgelost en de soep licht gebonden is.
  7. Breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes trekken.
  8. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Zeef de soep door een bolzeef.
  9. Voeg de crème fraîche toe en breng de soep op smaak met peper en zout. Leg de fijngehakte asperges en bieslook in de soepkoppen en giet de aspergesoep er overheen.

Tip!

Maak het jezelf gemakkelijk met verse (gesneden) soepasperges!

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement