Ratatouille rolletjes (met gefermenteerde groenten)

Een heerlijk gerecht met de gefermenteerde groenten van Organic Kraut. Gefermenteerde groenten zijn weer helemaal terug! En dat is niet gek, want door fermentatie blijven textuur, kleur en vooral smaak behouden. Gefermenteerde groenten zijn beter verteerbaar en dragen bij aan een gezonde darmflora. Ze zitten boordevol vitaminen!

De bereidingstijd is ongeveer 25 minuten. Let’s go!

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine
  • olijfolie
  • 1 courgette
  • 2 geroosterde rode paprika’s (uitgelekt)
  • 100 gr fetakaas
  • 8 plakjes pastrami
  • 100 gr Organic Kraut Knoflook-Basilicum
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Leg de aubergine in een ovenschaal, prik er gaatjes in met een scherp mes. Schenk er een scheutje olijfolie overheen en kruid met versgemalen peper en zout. Pof de aubergine 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snijd doormidden, lepel er het vruchtvlees uit en pureer in de blender tot een romige massa. Kruid met zout en peper.
  4. Snijd de courgette in de lengte in niet te dunne plakken. Grill aan beide kanten in een scheutje olijfolie in een hete grillpan. Kruid met zout en peper.
  5. Leg 2 laagjes plastic folie over elkaar op een snijplank en leg er dakpansgewijs de gegrilde courgette op.
  6. Verdeel er 4 plakken pastrami en de geroosterde paprika over en leg er een laagje Organic Kraut op.
  7. Smeer in met de aubergine en rol met behulp van de plastic folie.
  8. Snijd in plakken en dresseer 2 plakken op een bord.
  9. Leg er een roosje pastrami op en verkruimel er de fetakaas over.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement