Rabarber gin

Een heerlijke verfrissende gin met de smaak van het voorjaar. Alcoholvrij? Gebruik een alcoholvrije gin. Tip: maak extra siroop om verse rabarber limonade te serveren!

Ingrediënten

  • 500 g rabarber
  • 2 cm verse gember
  • 3 steranijzen
  • water
  • kristalsuiker
  • citroensap
  • 4 partjes citroen
  • 4 dl bruiswater
  • 6 borrelglaasjes gin
  • ijsblokjes

Bereidingswijze

  1. Snijd de onder- en de bovenkant van de rabarber en trek er de draden af. Snijd de rabarber in stukken en doe met de steranijs, de verse gember en 2 el suiker in een pan. Voeg er water aan toe tot het net onder staat en breng aan de kook.
  2. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen en zeef dan door een fijne zeef. Vang het vocht op.
  3. Als je de steranijs en de gember verwijdert, kun je de puree gebruiken als een rabarbercompote.
  4. Weeg het vocht af en voeg er de helft van het gewicht aan kristalsuiker aan toe. Giet in een steelpan en verwarm tot de suiker is opgelost. Laat 2 minuten pruttelen. Verfris de siroop met een beetje citroensap en giet in een schone fles. Laat volledig afkoelen.
  5. Giet in een cocktailshaker 8 eetlepels van de koude siroop met de gin en voeg er ijsblokjes aan toe. Shake zeer goed en verdeel over 4 longdrinkglazen met ijsblokjes. Voeg het citroenpartje toe en vul de glazen af met het bruiswater.
  6. Garneer eventueel met een rabarberlint.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement