Rabarber cheesecake

Een heerlijke cheesecake met de unieke smaak van het voorjaar. Dit nagerecht is ook ideaal als tussendoortje. Ideaal voor op het terras in combinatie met koffie, thee of borrel. Met dit recept maak je met gemak 8 tot 12 punten.

Ingrediënten

  • 500 g rabarber (in stukken van 10 cm)
  • 1 tl roze peperkorrels (grofgemalen in de vijzel)
  • 100 ml aardbeienlikeur
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 200 g volkorenbiscuits (in grove stukken)
  • 85 g zachte boter
  • 300 g zachte geitenkaas
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille-essence
  • 3 blaadjes gelatine

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de rabarber met de gemalen peper, likeur en 100 gram suiker. Laat 30 minuten marineren.
  3. Haal de rabarber uit de marinade en verdeel op een bakblik. Dek af met aluminiumfolie en gaar 15 minuten in de oven.
  4. Verlaag de temperatuur naar 150°C.
  5. Maal het biscuit met 75 gram boter in de keukenmachine tot een kruimelig deeg.
  6. Vet de bakvorm in met de overige boter en druk het deeg stevig in de vorm.
  7. Meng de kaas, eieren en vanille-essence met 100 gram suiker in de keukenmachine en giet dit op het deeg.
  8. Bak de cake 50 minuten af en laat afkoelen.
  9. Week de gelatine in water. Verhit de marinade, knijp de gelatine uit en los op. Laat afkoelen.
  10. Leg de rabarber op de taart en lepel de gelei erover.
  11. Laat nog een uur opstijven in de koeling.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement