Pompoen tapenade

Een lekkere tapenade voor de herfst. Zeer smaakvol en de presentatie is ook nog eens super. Hiermee heb je in een handomdraai een leuke nieuwe tapenade voor het najaar op tafel!

Ingrediënten

  •  800 gram flespompoen, in blokjes van 0,5 x 0,5 cm
  • 50 gram sjalotten, fijngesneden
  • 20 gram bladpeterselie, fijngehakt
  • 5 gram knoflook, fijngehakt
  • 2 gram citroenzest
  • 40 gram pijnboompitten, fijngehakt
  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • zout & peper

 

Bereidingswijze

  1. Gaar de pompoen in de oven op 180°C met olijfolie, zout en peper tot het beetgaar is.
  2. Laat het geheel afkoelen en voeg hieraan de sjalotten, bladpeterselie, knoflook, citroenzest, pijnboompitten en olijfolie toe.
  3. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement