Poké Bowl met edamame en mango

Het gerecht de poké bowl is overgewaaid vanuit Hawaii en draait om de rauwe vis. Alle ingrediënten in dit gerecht zijn rauw. Dit is een licht en lekker recept voor een gebalanceerd maaltijd!

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 250 g edamame
  • 200 g rijst
  • 300 g verse zalm
  • 120 g gesneden rode kool
  • 1 bosui
  • 1 el zwart sesamzaad
  • 3 el sojasaus
  • ½ el bruine suiker
  • 3 el sesamolie
  • 3 el rijstazijn

Bereidingswijze

  1. Bereid de rijst door de bereidingswijze op de verpakking te volgen.
  2. Zet een pan met water op het vuur en kook de edamame circa 8 tot 10 minuten en spoel koud. Pel de peulen open en haal de bonen eruit.
  3. Snijd de avocado rondom de pit door. Draai de 2 helften van elkaar af. Verwijder de pit met een lepel. Schil de avocado of lepel de avocado uit, snijd vervolgens in blokjes.
  4. Snijd de mango langs weerszijden van de pit of gebruik een mangosnijder. Snijd vervolgens een aantal reepjes in de pitloze stukken vruchtvlees, zonder door de schil heen te snijden. Doe dit daarna ook in de dwarsliggende richting, zodat er blokjes ontstaan. Lepel daarna de gesneden blokjes uit de mangoschil.
  5. Snijd de zalm in dunne reepjes en de bosui in fijne ringetjes.
  6. Verdeel de rijst over de bakjes en verdeel vervolgens de avocado, de mango, de zalm, de rode kool en de edamame over de rijst.
  7. Bestrooi met bosui en zwart sesamzaad.
  8. Meng de sojasaus, bruine suiker, sesamolie en rijstazijn tot een dressing en schenk over de Poké bowl.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement