Recept: plaattaart van witte en groene asperges

Gezond met asperge; asperges zitten boordevol vitamines en mineralen en zijn daarmee gezond voor het hele lijf en jouw immuunsysteem. Het is een eiwitrijke groente en bevat veel antioxidanten. Lekker te verwerken op een plaattaart!

Ingrediënten

  • 1 plak Tante Fanny hartige taartdeeg
  • 4 el zure room
  • 3 el fijngesneden groene kruiden (dragon, kervel, platte peterselie)
  • 8 witte asperges*
  • 8 groene asperges
  • 2 hardgekookte eieren
  • 200 g gerookte zalm
  • versgemalen peper
  • zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Leg het deeg op een bakplaat. Vouw de randjes van het deeg rondom iets op, zodat een soort verhoging ontstaat en bak het deeg 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Meng de zure room met van de groene kruiden en kruid met zout en peper.
  4. Schil de beide soorten asperges en schaaf ze op de mandoline of op de snijmachine in de lengte in linten.
  5. Smeer de voorgebakken bodem in met de crème en verdeel er de gerookte zalm over.
  6. Leg er een mooi motief van de asperges op en bak de plaattaart nog 15 minuten in de oven.
  7. Wrijf de hardgekookte eieren door een grove zeef of vergiet en bestrooi er de plaattaart mee.
  8. Strooi er de rest van de groene kruiden overheen en maal er ten slotte nog wat versgemalen peper over.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement