Recept: Plaattaart van tomaten met truffelburrata

Hoe haal je het beste uit het tomatenseizoen? Om je inspiratie te geven, hebben we recepten uitgekozen die de tomaat in de spotlights zet. Maak bijvoorbeeld een verrassende plaattaart met tomaat!

Ingrediënten

  • 1 plak Tante Fanny hartige taartdeeg
  • 1 kg diverse tomaten
  • 6 el verse pesto
  • 4 takjes oregano
  • 1 truffelburrata
  • olijfolie Nuñez de Prado
  • versgemalen peper
  • zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg de plak deeg op een bakplaat en smeer rijkelijk in met de pesto. Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snijd de kleine tomaatjes doormidden en snijd grotere exemplaren in dikke plakken.
  4. Verdeel de tomaten naar eigen inzicht over de voorgebakken bodem en ris er de oregano overheen. Kruid rijkelijk met versgemalen peper en zout.
  5. Bak de taart nog ongeveer 10-15 minuten mooi goudbruin in de oven.
  6. Leg er de burrata op, besprenkel met de olijfolie en maal er nog wat peper over.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement