Plaatpizza met spruiten

Shared dining! Een grote plaatpizza is ideaal om te (laten) delen met meerdere mensen. Want naast genieten van lekkere gerechten is eten ook vooral een sociale gelegenheid. Plaatpizza met spruitjes? Dat is echt lekker! En makkelijk te maken.

Ingrediënten

  • 1 plak vers pizzadeeg
  • 300 gram paarse spruiten
  • 125 gram gerookte spekreepjes
  • 4 eetlepels zure room
  • 1/2 rode ui
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Versgemalen peper
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 185°C met de grillstand aan.
  2. Halveer de spruiten, blancheer kort, spoel koud en laat zeer goed uitlekken.
  3. Schil de rode ui en snijd in zeer fijne ringen.
  4. Kruid de zure room met versgemalen peper en zout en rasp er 1/3 van de Parmezaanse kaas bij.
  5. Leg het pizzadeeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en smeer in met de zure room.
  6. Verdeel er de spruitjes, de rode ui en de spekreepjes over en plaats in de voorverwarmde oven.
  7. Bak de plaatpizza in zo’n 15-20 minuten goudbruin af.
  8. Snijd in punten en serveer onmiddellijk.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement