Pastinaaksoep

De pastinaak is terug van weggeweest! Het is bijna geen vergeten groente meer te noemen en heerlijk om in de keuken te gebruiken. Superveelzijdig; geniet bijvoorbeeld van de volle en zachte smaak van pastinaak in soep.

Ingrediënten 

  • 1 koolraap
  • 1 dikke prei
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 l groentebouillon (eventueel gemaakt met bouillonblokjes)
  • 1 el roomboter
  • 1,5 tl komijnpoeder
  • 2 dl kookroom
  • 500 gr pastinaak
  • 400 gr kruimige aardappels

Bereidingswijze

  • Schil de pastinaken en de aardappels en snijd zo dun mogelijk de schil van de koolraap.
  • Snijd de groenten in gelijke, niet te grote stukken.
  • Was de prei en snijd in ringen.
  • Maak de sjalotjes en de knoflook schoon en hak grof.
  • Verwarm in een grote soeppan de roomboter tot deze begint te bruisen en voeg er de knoflook en de sjalot aan toe.
  • Voeg het komijnpoeder toe en laat het geheel fruiten.
  • Voeg de rest van de groenten toe en fruit ongeveer 10 minuten.
  • Blus af met de groentebouillon, breng tegen de kook en laat het geheel 35 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg de kookroom toe en breng nog eenmaal tegen de kook.
  • Pureer de soep in de blender of met behulp van de staafmixer. Voor een volledig glad resultaat kun je de soep daarna nog door een zeef wrijven. Is de soep te dik, slap deze dan af met wat extra groentebouillon.
  • Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement