Geroosterde pastinaak met citroen, tijm en zachtgegaarde kabeljauwfilet

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Schil de pastinaken, snijd er de bovenkant af en snijd in dikke frieten.
  3. Verdeel de pastinaak over een ovenschaal, sprenkel er de olijfolie overheen en voeg de takjes tijm en de geperste knoflook toe. Kruid met zout en peper.
  4. Hussel door elkaar, snijd de citroen in plakjes en voeg toe.
  5. Plaats in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 30 minuten roosteren. Controleer met een scherp mesje of de pastinaak vrijwel gaar is.
  6. Snijd de kabeljauwfilet in 8 porties en leg op de pastinaak. Kruid met zout en peper en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.
  7. Plaats nog 10 minuten in de oven, zodat de kabeljauw net gaar is en de kaas mooi gegratineerd.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement