Passiefruit smoothie met mango en papaja

Een heerlijke smoothie boordevol exoten, om toch even het gevoel van ver weg te ervaren!

Ingrediënten

 • 4 passievruchten
 • 1 mango
 • 1 golden papaja
 • 200 ml (biologische) appelsap
 • 500 ml (magere) yoghurt

Bereidingswijze

 1. Snijd de papaja verticaal doormidden. Verwijder de pitjes met een lepel. Lepel vervolgens de 2 helften met vruchtvlees uit. Snijd het vruchtvlees in grove stukken.
 2. Snijd de mango langs weerszijden van de pit of gebruik een mangosnijder. Snijd vervolgens een aantal reepjes in de pitloze stukken vruchtvlees, zonder door de schil heen te snijden. Doe dit daarna ook in de dwarsliggende richting, zodat er blokjes ontstaan. Lepel daarna de gesneden blokjes uit de mangoschil.
 3. Doe het vruchtvlees van de mango en papaja in een blender of in een kom en gebruik een staafmixer. Voeg de yoghurt en appelsap toe.
 4. Pureer vervolgens alles tot een gladde smoothie.
 5. Snijd de passievrucht doormidden en lepel het geleiachtige vruchtvlees uit.
 6. Voeg daarna het vruchtvlees van de passievruchten aan de smoothie toe. Mix nog 5 tot 10 seconden en verdeel de smoothie over de glazen.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement