Paddenstoelenhachee met bloemkool panna cotta

Een kwalitatief hoogwaardig recept. De unieke smaak van het winterseizoen op een vegetarisch bord. Dit recept is op basis van 4 personen.
Ingrediënten
- 150 gram uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 eetlepels boter
- 500 gram extra fijne champignons
- 4 takjes verse rozemarijn
- 4 takjes verse tijm
- 80 gram walnoten, Krexxx
- ketjap
- zout en versgemalen peper
VOOR DE BLOEMKOOL PANNA COTTA
- 50 gram bloemkoolroosjes
- 125 ml slagroom
- 1 gelatineblaadje
- mespuntje nootmuskaat
- 40 gram geschaafde amandelen
- 1 theelepel basterdsuiker
- 1 theelepel ahornsiroop
- mespuntje cacao-chilipeper
- 2 dadels, fijngesneden
- zout
VOOR DE PREIBEIGNEITS
- 200 gram prei
- 1.25 dl koksroom
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels kappertjes, Grand Gérard
- 75 gram bloem
- 1 ei
- 1 dl koolzuurhoudend bronwater
- olie om in te frituren
- (zee)zout en versgemalen peper
Bereidingswijze
- Fruit de ui en de knoflook in de helft van de boter.
- Borstel de champignons schoon, halveer ze eventueel en voeg de bloem toe.
- Verwarm de rest van de boter en bak hierin de champignons goudbruin.
- Voeg de champignons toe aan het ui-knoflookmengsel.
- Verdeel de takjes rozemarijn en tijm in stukjes en meng ook deze erdoor.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Roer vlak voor het opdienen de walnoten en enkele druppels ketjap door het champignonmengsel.
VOOR DE BLOEMKOOL PANNA COTTA - Kook de bloemkoolroosjes met zout en de helft van de room tot puree.
- Wrijf door een zeef.
- Week het gelatineblaadje 5 minuten in koud water.
- Breng de rest van de room in een steelpan op matig vuur net aan de kook en los het uitgeknepen gelatineblaadje erin op.
- Meng de bloemkoolroom met het gelatineroommengsel en de nootmuskaat.
- Schenk in glaasjes en laat circa 5 uur in de koeling opstijven.
- Meng de geschaafde amandelen met de basterdsuiker, ahornsiroop en cacao-chilipeper en bruneer het mengsel in een voorverwarmde oven van 200 graden.
- Meng de dadels met de nog warme amandelen.
VOOR DE PREIBEIGNEITS - Kook de prei gaar in water met zout.
- Laat afkoelen en snijd ze in gelijke stukken van circa 5 cm.
- Breng de koksroom aan de kook en roer er de mosterd en kappertjes door (houd enkele kappertjes apart voor de garnering).
- Breng op smaak met zout en peper.
- Maak een beslag van de bloem, het ei en het bronwater.
- Dep de preistukjes droog met keukenpapier, haal ze door het beslag en frituur ze goudbruin op 180 graden.