Paarse spitskoolsalade

De paarse spitskool: een mooi product uit ons assortiment. Met de zachte verfijnde smaak van de gewone spitskool en de rijke kleur van de klassieke rode kool. Het beste van twee werelden! Je kunt er ook een lekkere salade met gerookte zalm, rucola, tomaat en avocado van maken.

Ingrediënten

  • 1 paarse spitskool
  • 30 gram rucola
  • 6 cherry tomaatjes
  • 1 avocado
  • 100 gram gerookte zalm
  • 100 ml citroensap
  • 100 ml olijfolie
  • 2 eetlepels peterselie (gehakt)
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Halveer de spitskool en verwijder de harde kern. Snijd de spitskool in smalle reepjes. Kook de reepjes in kokend water in 4 minuten beetgaar of stoom de kool 4 minuten in een stoompan. Hierna spoelen met koud water, laat ze goed uitlekken.
  2. Halveer de tomaatjes en snijd de avocado in blokjes. Voeg hier de kool, citroensap, olijfolie en peterselie aan toe en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de salade over de borden en serveer deze met dungesneden gerookte zalm en rucola.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement