Paarse spitskool steak

No meat steaks, je ziet ze steeds vaker voorbij komen. Je kunt er mee doen wat je wilt. Wat dacht je van de paarse spitskool? Daar maak je in een handomdraai een heerlijke paarse spitskool steak van

Ingrediënten

  • 1 paarse spitskool
  • ½ citroen
  • 4 eetlepels honing
  • 50 gram walnoten
  • 100 gram blauwe aderkaas (of andere zachte kaas)
  • 4 eetlepels truffelmayonaise
  • 2 eetlepels balsamico siroop

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de spitskool in plakken van ca. 1 cm.
  3. Pers de citroen uit in een kom. Voeg hier de honing en olijf olie aan toe en meng dit tot een dressing.
  4. Leg de plakken spitskool op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Besprenkel de plakken met de dressing en plaats de bakplaat in de oven. Laat ze daar vervolgens in 30 minuten gaar worden.
  5. Hak de walnoten fijn en rooster deze kort in een pan.
  6. Verkruimel de (blauwader)kaas en voeg hier de truffelmayonaise en 2 eetlepels water aan toe. Mix dit even met een staafmixer in een hoge beker.
  7. Haal de paarse spitskool steaks uit de oven en besprenkel ze na vijf minuten met de kaasdressing en de balsamico siroop. Strooi hier vervolgens de walnoten overheen en serveer direct.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement