MAROKKAANSE ROERBAKSCHOTEL MET SPRUITENMIX

Een heerlijke Marrokaanse roerbakschotel met een winters karakter. Het mooie aan dit gerecht? Het kan nog steeds zodra de temparturen weer iets stijgen. Dit recept is op basis van 4 personen.

Ingrediënten

  • 600 gram spruitenmix
  • 400 gram kipdijfilet
  • 400 gram uitgelekte kikkererwten
  • 12 st. gedroogde abrikozen
  • 1-2 eetl. Ras el Hanout specerijen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 st. sinaasappel
  • 4 takjes verse koriander
  • versgemalen peper
  • zout

Bereiding

  1. Maak de spruiten schoon.
  2. Snijd de kipdijfilet in grove stukken.
  3. Snijd de koriander fijn. Schil de sinaasappels en snijd de partjes uit. Vang het vocht op.
  4. Verhit de olijfolie in een hapjespan, bak er spruitjes in aan en voeg de kipdijfilet toe.
  5. Voeg de specerijen toe en laat ven mee smoren. Blus de pan af met het opgevangen sinaasappelsap. Laat 10 minuten smoren en voeg dan de kikkererwten en de koriander toe.
  6. Kruid het geheel met zout en peper, schep er de sinaasappel doorheen en warm goed door.

 

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement