Limburgse Gazpacho: aanrader van onze culinair adviseur

Deze Limburgse, volle soep wordt koud gegeten. Een aanrader van onze culinaire adviseur Carlo van Essen! Zo zet je deze soep op tafel.

Dit heb je nodig

  • 1000 gram asperges
  • Aardappelzetmeel
  • 5 dl kookroom
  • 4 dl water
  • Zout
  • Groente bouillonpoeder

Bereiding

Schil de asperges en snij deze in stukken. Vervolgens pureer je dit met water in de blender. De aspergepuree giet je in een passende pan en mix je met de kookroom. Maak daarnaast het aardappelzetmeel aan met een beetje water. Als de soep begint te koken, “licht” afbinden met een beetje zetmeel. Breng het vervolgens op smaak met groente bouillonpoeder en zout. Laat dit goed koud worden en zeef dit.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement